Les Halles de Paul Bocuse

Při návštěvě Lyonu je Must každého fanouška dobrého jídla návštěva kryté tržnice Les Halles de Paul Bocuse. Je to oblíbené místo zámožnějších lyonských rodin na nedělní apéro a oběd – malá bistra „écaillers“ specializovaná na prvotřídní ústřice a další plody moře jsou každý víkend doslova v obležení.

V les Halles jsou zastoupeni všichni slavní lyonští výrobci lahůdek. Kromě zmíněných plodů moře tu najdete především excelentní uzeniny, přes lyonské speciality jako Rosette a Saucisson brioché (již brzy samostatný článek na blogu o lyonských uzeninách) po kachní játra foie gras, neuvěřitelný výběr veškerých francouzských sýrů (a že jich je opravdu hodně!), dechberoucí vitríny plné úžasných pâtisserie – zákusků, dortů a čokolády, prvotřídní vína, vysoce kvalitní maso a drůbež z Bresse a samozřejmě pekařství nabízející francouzské ikonické pečivo jako croissant a jeho všemožné „příbuzné“.

To vše můžete na místě ochutnat, protože mnozí prodejci mají pár stolečků nebo malou restauraci před pultem či jsou jinak zařízeni na degustace, to v případě, že se do Les Halles vypravíte s průvodcem, ideálně se mnou 😉. Tržnice Les Halles de Paul Bocuse je jedním z mých nejoblíbenějších míst v Lyonu. Ráda Vás po tomto malém kousku ráje všech labužníků provedu, ukážu, kde nakoupit ty nejvyhlášenější delikatesy a samozřejmě se nebudete kochat jen očima, protože pro Vás předem připravím skvělou degustaci. Dozvíte se samozřejmě i všechny souvislosti, něco o historii a tradicích lyonské gastronomie.